Wielkanocne menu część druga

przez Natasza w dniu 11 kwietnia 2014 · 1 odpowiedź

 

faszerowane3

Wielkanocny stół powinien być zdrowy i kolorowy. Im więcej barw i smaków, tym większa szansa, że odwiedzi nas Zajączek. :-) Moje dzieci zażyczyły sobie Nimbusa 2000, ale żeby „naprawdę latał”. Wam polecam naszą książkę!

Zaczynamy od apetycznej i przepięknie wyglądającej rolady z łososia i szpinaku. Róż, zieleń i biel. Kulinarny majstersztyk, co więcej, nie taki trudny do samodzielnego wykonania!

roladkilosos

http://chilifiga.pl/zielono-mi-czyli-szpinakowa-rolada-z-lososiem/

Pora na faszerowane jajka. Wyglądają niezwykle atrakcyjnie na wielkanocnym stole i są ciekawą alternatywą dla zwykłych jajek na twardo.  W linku również film instruktażowy.

faszerowane

http://chilifiga.pl/wielkanocne-faszerowane-jajka/

Pascha. Kremowa, puszysta, z bakaliami. Zamiast sernika. Jak dla mnie – również zamiast kiełbasy, żurku i wszystkich innych smakołyków. Gość honorowy wielkanocnego stołu.

pascha

http://chilifiga.pl/pascha-wielkanocna/

Niektórzy jedzą śledzie tylko na Boże Narodzenie. U nas w domu pojawiały się one przy każdej okazji – Wielkanocy, imienin, urodzin, a nawet obrony mojej pracy magisterskiej :-)

pierzynka

http://chilifiga.pl/sledzie-pod-pierzynka/

A dla najmłodszych – kruche ciasteczka, które koniecznie muszą sami udekorować.

ciastka3

http://chilifiga.pl/kruche-ciasteczka-wielkanocno-wiosenne/

SMACZNEGO!!!!!

{ 1 odpowiedź… przeczytaj go poniżej albododaj jeden komentarz }

DanielLubryczynski Kwiecień 14, 2014 o 9:10 pm

Te jaja faszerowane wyglądają super. Z pewnością wylądują na moim wielkanocnym stole w tym roku :D

Odpowiedz

Zostaw Komentarz

Poprzedni wpis:

Kolejny wpis: