Pod Niebieniem – Poznań w wersji zdrowej

przez Natasza w dniu 2 września 2014 · 1 odpowiedź

podn2

Wegański krem z selera, burgery z soczewicy z ryżem i glazurowaną marchewką, zupa boczniakowo-szpinakowa, roladki z kurczaka zagrodowego faszerowane warzywami korzeniowymi z ryżem, pstrąg w sosie truskawkowym - to tylko część propozycji fajnej, smacznej i zdrowej kuchni restauracji Pod Niebieniem (róg Żydowskiej i Kramarskiej). Już niebawem będziecie w niej mogli spróbować wybranych przepisów Chilifigi, będą też konkursy i zniżki na lunche, będzie można kupić naszą książkę, ale o tym poinformujemy Was na bieżąco.

podn

Pod Niebieniem stawia na kuchnię zdrową. Jest mnóstwo warzyw i owoców, jeśli mięso – to tylko ze sprawdzonych źródeł i od zaprzyjaźnionych dostawców, są gryczane naleśniki i przepyszny olej z lnianki. I najładniejsze krzesła w całym Poznaniu! Przetestowałyśmy z Moniką niemal wszystkie potrawy (ja raczej mięsne, Monika oczywiście te zielone) i z czystym sumieniem możemy polecić Pod Niebieniem każdemu, kto ma ochotę zjeść smacznie, zdrowo i w bardzo przystępnych cenach. Kuchnia i dla zwolenników mięsa, i potraw wegetariańskich, a nawet wegańskich (sojowy Strogonow!!!).  Moje dzieci, którym zaproponowałam chrupiące warzywa z tofu  - skusiły się jednak na steka z domowym guacamole i mlaszcząc wrąbały go zanim zdążyłam zapytać czy smaczne. Ale przyznaję, że mięso było rewelacyjne!

Warto też zaznaczyć, że właściciel jest kibicem Kolejorza! ;-)

{ 1 odpowiedź… przeczytaj go poniżej albododaj jeden komentarz }

Kalina Wrzesień 23, 2014 o 9:50 pm

Znam tę knajpkę! Potwierdzam – same pychoty! :-)

Odpowiedz

Zostaw Komentarz

Poprzedni wpis:

Kolejny wpis: