Gofreak czyli gofry inaczej. Z burakami, łososiem, humusem…

przez Natasza w dniu 20 lipca 2015 · 2 odpowiedzi

gofry1

Polskie morze od zawsze kojarzy mi się z goframi. Z goframi klasycznymi – czyli z owocami, bitą śmietaną i cukrem pudrem. Lub od jakiegoś czasu – również z podłą nutellą . A tymczasem, jak się okazuje, można inaczej.

Na objazdowe gofry GOFREAK natknęłam się w Rowach. Słodkie? Owszem. Ale dla odmiany po bitej śmietanie czy okrutnie słodkiej nutelli, mamy tu karmel z solą, a na nim świeże banany, orzeszki wszelakie, białą i czarną czekoladę domowej roboty, ucierany mak i masę sernikową. Nieprawdopodobne wrażenia smakowe.

A może na słono? I tutaj zaczęła się prawdziwa feeria smaków. Bo jak się okazuje gofry można jeść na dziesiątki różnych sposobów. Dla mnie hitem okazały się te z burakami, kozim serem i rukolą. Ale były też z humusem i suszonymi pomidorami. Z mozarellą i świeżą bazylią, cytrynowym serem, łososiem i kaparami.

gofry2

Super pomysł, super wykonanie, prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Dla wszystkich gofrowych freaków. ;-)

Więcej na Facebooku – https://www.facebook.com/gofreakfoodtruck?fref=ts

gofry

{ 2 odpowiedzi… przeczytaj je poniżejdodaj jeden komentarz }

Karolina Lipiec 20, 2015 o 12:26 pm

Obłędne! Czas zainwestować w dobrą gofrownicę! Te z burakiem <3

Odpowiedz

Bogna Grudzień 19, 2015 o 8:25 pm

Niestety nie polecam, produkty pozostawiają wiele do życzenia, jakość, zatrucia świadczą same o sobie.

Odpowiedz

Zostaw Komentarz

Poprzedni wpis:

Kolejny wpis: