Duszony kurczak po tajsku z groszkiem cukrowym

przez Natasza w dniu 17 września 2015 · 0 odpowiedzi

cukro2

Lekka, smaczna i delikatna potrawa. A na dodatek szybka w wykonaniu, co zawsze mnie zachwyca. Z dodatkiem mleczka kokosowego, curry i chrupiących warzyw.

Potrzebujemy:

2-3 piersi z kurczaka

100 gr groszku cukrowego

kilka pieczarek

plasterek świeżego imbiru, 1 cebulę

1 por

maleńska papryczka chili

szklankę bulionu warzywnego

50 ml mleczka kokosowego

łyżkę curry

sól, pieprz

Piersi z kurczaka podsmażamy na oleju, dorzucamy pokrojone pieczarki, pora, cebulę oraz groszek cukrowy i całość przesmażamy aż warzywa odrobinę zmiękną. Dodajemy bulion, mleczko kokosowe, curry, imbir, papryczkę chili, sól i pieprz i chwilę dusimy na małym ogniu. Serwujemy z ryżem.

cukro

{ 0 odpowiedzi… dodaj teraz jeden komentarz }

Zostaw Komentarz

Poprzedni wpis:

Kolejny wpis: